Romero Britto
Brazil 1963


Romero Britto is een Braziliaanse kunstenaar, schilder en beeldhouwer die elementen van kubisme, pop-art en grafitti combineert in zijn schilderijen. Hij had een uiterst bescheiden jeugd in Recife , in het noorden van Brazilië. Leven met acht broers en zussen in een sloppenwijk was niet gemakkelijk, dus creëerde hij een vrolijke en kleurrijke fantasiewereld om naar te ontsnappen. Zijn beeldspraak, met schitterende kleuren en harmonieuze vormen, straalt puur geluk uit.

Kleine vliegende harten, kleurrijke karakters, naïeve motieven - Welkom in de wereld van Romero Britto. Geïnspireerd door de dingen die je gelukkig maken, heeft niet meer pretenties dan dat: breng hoop en geluk door elk van zijn stukken, en zijn universele boodschap wordt bekend omdat het over de hele wereld wordt getoond, van de Verenigde Staten tot China, passerend natuurlijk door Brazilië, zijn thuisland.

Romero Britto: Kubisme en Popart


Het kunstwerk van Romero Britto is de synthese van deze twee streams. Wanneer je zijn portretten van vrouwen en zijn stillevens ziet, hun zeer geometrische compositie, de hoeken en vreemde krommingen van hun lichamen, is het moeilijk om niet te denken aan de kubistische meesters van het begin van de 20e eeuw.?? Nochtans plaatst hij zijn persoonlijke aanraking met glinsterende kleuren, energieke lijnen, kinderachtige motieven ... meer in de rij van Amerikaanse popartiesten zoals Keith Haring of Roy Lichtenstein. Zijn kleurrijke stijl is zeer gewaardeerd in de reclamewereld. Merken als Absolut Vodka , Disney , Coca-Cola of zelfs Audi hebben Romero Britto gevraagd om beperkte en exclusieve edities voor hun producten te maken, een perfecte mix tussen kunst en branding.

Romero Britto Originele Schilderijen


Swiss Cheese<br>(VERKOCHT)

Swiss Cheese
(VERKOCHT)

Type:   Multimedia op Canvas
Breedte:   101 cm
Hoogte:   76 cm
Lijst:   Lijst van wit bladgoud

Prijs:
 
€15.000 VERKOCHT


      I would like to BUY this painting.
Ik zou dit schilderij willen HUUREN.


Als je van Romero Britto houdt, vind je ze ook leuk! 

 

Swiss Cheese
(VERKOCHT)

Type:   Multimedia op Canvas
Breedte:   101 cm
Hoogte:   76 cm
Lijst:   Lijst van wit bladgoud

Prijs:
 
€15.000 VERKOCHT


      

The Tulip
2004

Type:   Acryl op Linnen
Breedte:   64 cm
Hoogte:   54 cm
Lijst:   Ingelijst

Prijs:
 
€10.000