Klaas Boonstra
Krommenie 1905 - Schore 1999


Klaas Boonstra begon al op zeer jonge leeftijd met schilderen. Hij ontdekte al snel dat leven vanuit zijn kunst niet zo gemakkelijk was als het leek en hij begon te werken als een collier. Toen hij 27 jaar oud was, ontdekte de directeur van een lokale fabriek zijn tekeningen en bood hij zichzelf aan te betalen voor zijn studie aan de Rijksacademie in Amsterdam, waar hij werd geïnstrueerd door JH Jurres en Heinrich Campendonk.


Klaas Boonstra: spontane abstractie


Na de Tweede Wereldoorlog vond hij zijn inspiratie in moderne kunst en beroemde schilders als Picasso en zijn expressieve en heldere kleuren, Matisse, Chagall en Kandinsky. Dit is vooral merkbaar in zijn stillevens en vrouwelijke representaties. Echter, Klass Boonstra zijn kunst was niet alleen gericht op abstractie, zijn stijl was ook figuratief en abstract, met een hoge mate van spontaniteit.

Klaas Boonstra heeft zich nooit tot één stijl beperkt, hoewel hij veel volledig abstracte composities maakte. Naast deze 'vrije vormen' schildert Boonstra ook figuratief, meer surrealistische afbeeldingen en een paar abstracte geometrische composities.

Zijn werk is tentoongesteld in solo- en groepstentoonstellingen, en zelfs als hij altijd een eigenzinnige en individuele persoon was, sloot hij zich aan bij sommige kunstenaarscollectieven in Nederland zoals de Creation-groep, de Groep 54 en de Liga van Nieuwe Beelden.

Klaas Boonstra ging door met schilderen tot zijn dood in het afgelegen dorp Schore, waar hij met zijn vrouw met pensioen ging

Klaas Boonstra Originele Schilderijen


Boonstra I

Boonstra I

Type:   Olie op Board
Breedte:   60 cm
Hoogte:   60 cm
Lijst:   Ingelijst

Prijs:
 
€9.500


      I would like to BUY this painting.
Ik zou dit schilderij willen HUUREN.


Als je van Klaas Boonstra houdt, vind je ze ook leuk! 

 

Boonstra I

Type:   Olie op Board
Breedte:   60 cm
Hoogte:   60 cm
Lijst:   Ingelijst

Prijs:
 
€9.500