Gerard Verdijk
Boxmeer 1934 - Den Haag 2005


Gerard Verdijk studeerde aan de Académie de la Grande Chaumière, de Académie André Lhôte in Parijs en aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, waar hij belangrijke kunstenaars zoals Kees Van Dongen ontmoette, Conrad Kickert, Serge Poliakoff en Alberto Giacometti die een belangrijke rol speelde in zijn ontwikkeling en zijn kunst


Schilderijen van Gerard Verdijk


Gerard Verdijk is zijn leven lang altijd op zoek geweest naar evenwicht voor zijn kunst. Contrasten zijn een grote factor in zijn werk en ze zijn altijd aanwezig in zijn schilderijen.

Zijn kunstwerken evolueerden in de loop van de jaren, van een spontane en intuïtieve manier van schilderen, met zware materiaalframes in de jaren 1950, tot meer losse en complexe structuren in de jaren 60. Gerard Verdijk onderzocht het evenwicht in elke mogelijke tegenstrijdigheid, alleen met grafiet en gum op papier in de jaren 70, inclusief tekens, organische vormen en hiërogliefen.

De complexiteit van zijn kunstwerk ontmoette de eenvoud van de Japanse cultuur na zijn reis naar dit land in de jaren negentig. De frames verdwijnen en de kleuren, zoals het veranderen van licht, laten een ondefinieerbare atmosfeer achter op het canvas. Schilderijen van Gerard Verdijk zijn geëxposeerd in Nederland en de rest van de wereld.

Gerard Verdijk Originele Schilderijen


Blauwe Cypressen

Blauwe Cypressen

Type:   Olie op Doek
Breedte:   54 cm
Hoogte:   84 cm
Lijst:   Lijst van wit bladgoud

Prijs:
 
€19.500


      I would like to BUY this painting.
Ik zou dit schilderij willen HUUREN.


Als je van Gerard Verdijk houdt, vind je ze ook leuk! 

 

Blauwe Cypressen

Type:   Olie op Doek
Breedte:   54 cm
Hoogte:   84 cm
Lijst:   Lijst van wit bladgoud

Prijs:
 
€19.500


      

Muur

Type:   Acryl op Linnen
Breedte:   77 cm
Hoogte:   34 cm
Lijst:   Ingelijst

Prijs:
 
€10.000