Ferenc Gogos
Rotterdam 1894 - Den Haag 1973


Ferenc Gögös, werd geboren in Boedapest, maar kwam in 1957 naar Nederland. Hij studeerde schilderkunst en grafische kunst aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arhem.

Ferenc Gögös vond dat het beeld de taal moest kunnen vervangen, dus hij nam bijvoorbeeld herkenbare afbeeldingen op van mensen, dieren of bomen.

Ferenc Gögös: Primitieve schilderijen


Door herkenbare representaties van de werkelijkheid te combineren met geometrische tekens, zien we in Ferenc Gögös schilderijen enige inspiratie in primitieve kunst, zoals prehistorische schilderijen, Egyptische hiërogliefen of pre-Columbiaanse representaties , die een grote symboliek vertonen.

Zijn heldere gebruik van kleuren, typisch uit de pop-art, en de combinatie van tekens, darts, zigzag en rechte lijnen op schilderijen tonen zijn grote gevoeligheid voor materialen en kleuren.

Ferenc Gögös heeft regelmatig geëxposeerd in zowel Nederland als in het buitenland, onder meer in Arnhem, Amsterdam, Nijmegen, Gent, Boedapest, Nishinomya en Kyoto (Japan), Zuid-Korea, Californië en Ohio (VS) en op de kunstbeurs in Bazel.

De werken van Gögös zijn opgenomen in tal van kunstcollecties in onder meer Nederland, België, Japan, Duitsland, de VS, Hongarije en Australië.

Ferenc Gogos Originele Schilderijen


Tekens In Blauw<br>(VERKOCHT)

Tekens In Blauw
(VERKOCHT)

Type:   Acryl op Canvas
Breedte:   90 cm
Hoogte:   90 cm
Lijst:   Lijst van wit bladgoud

Prijs:
 
€7.500 VERKOCHT


      I would like to BUY this painting.
Ik zou dit schilderij willen HUUREN.


Als je van Ferenc Gogos houdt, vind je ze ook leuk! 

 

Tekens In Blauw
(VERKOCHT)

Type:   Acryl op Canvas
Breedte:   90 cm
Hoogte:   90 cm
Lijst:   Lijst van wit bladgoud

Prijs:
 
€7.500 VERKOCHT


      

Wintertuin
1998

Type:   Acryl op Board
Breedte:   40 cm
Hoogte:   40 cm
Lijst:   Lijst van wit bladgoud

Prijs:
 
€3.000