Dolf Breetvelt
Delft 1892 - Amsterdam 1975


Adolf "Dolf" Breetvelt was de oudste zoon van de beroemde Nederlandse schilder Henri Breetvelt en zoals zijn vader studeerde hij kunst aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Nadat hij zijn certificering behaalde in tekenen, reisde hij naar Nederlands-Indië (Indonesië), waar hij werkte aan kunstlessen op middelbare scholen.

Tijdens zijn vrije tijd begon hij met schilderen, het volgen van de Europese artistieke stijlen, zoals het Impressionisme, Realism, Expressionisme en Nieuwe Zakelijkheid. Zijn kunst is ook erg beïnvloed door Oost-Aziatische culturen.

In 1939 verhuisde Dolf Breetvelt terug naar Amsterdam, maar hij bracht enige tijd door voordat hij door Formosa, Japan, Hong Kong en Cambodja reisde. Terug in Nederland trad hij toe tot de Vrij Beelden Group en werkte een paar jaar in de beweging "Nieuwe objectiviteit", voordat hij verder ging kijken voor zijn eigen stijl.

De Tweede Wereldoorlog, gooide hem naar abstractie, onder de invloed van Willy Boers en de Aziatische cultuur.

Schilderijen van Dolf Breetvelt

Dolf Breetvelt concentreerde zijn kunstwerken op schilderijen en gouaches vol kleuren, vormen en verschillende structuren en patronen, en maakte gebalanceerde composities van abstract werk.

In 1951 concentreerde hij zijn inspanningen op beeldhouwkunst, ook al bleef hij schilderen. Hij werkte ook samen met architecten.

Zijn schilderijen waren voornamelijk te zien in de Vrij Beelden Group, maar hij maakte ook solo tentoonstellingen, bijvoorbeeld in het Fodor Museum.

Dolf Breetvelt Originele Schilderijen


Breetvelt I

Breetvelt I

Type:   Gouache
Breedte:   58 cm
Hoogte:   48 cm
Lijst:   Geelgoud gekleurde lijst

Prijs:
 
€9.500 ALLEEN HUUR


      I would like to BUY this painting.
Ik zou dit schilderij willen HUUREN.


Als je van Dolf Breetvelt houdt, vind je ze ook leuk! 

 

Breetvelt I

Type:   Gouache
Breedte:   58 cm
Hoogte:   48 cm
Lijst:   Geelgoud gekleurde lijst

Prijs:
 
€9.500 ALLEEN HUUR


      

Breetvelt II

Type:   Gouache
Breedte:   61 cm
Hoogte:   46 cm
Lijst:   Geelgoud gekleurde lijst

Prijs:
 
€9.500 ALLEEN HUUR