Aat Veldhoen
Amsterdam 1934


Arie Johannes (Aat) Veldhoen

Aat Veldhoen werd geboren op 1 november 1934 en opgegroeid in Amsterdam. Hij is een bekende graficus in Nederland, hoewel het grootste deel van zijn werk werd geschilderd tussen 1960 en 2000.

Zijn tekeningen en schilderijen richten zich voornamelijk op duinlandschappen, zelfportretten, naakte vrouwen en paren die liefde maken Aat Veldhoen heeft altijd gedacht dat kunst deel uitmaakt van de mensen, en het ontwikkelt zich in de loop van de tijd, en hij probeert dit in zijn tekeningen te laten zien.


Aat Veldhoen: Portretten en Menselijk lichaam


Tijdens zijn leven heeft hij zich geconcentreerd op verschillende visies van het menselijk lichaam, die we speciaal in zijn portretten terug zien. Art Veldhoen heeft een groot psychologisch inzicht in de mensen die hij portretteert. Zijn interesse voor het menselijk leven en al zijn aspecten brachten hem naar het Binnengasthuis ziekenhuis in Amsterdam , waar hij patiƫnten en operaties tekende terwijl hij als stagiaire werkte.


In deze periode, eind jaren vijftig, concentreert hij zich op het visualiseren van de "mens op de grens tussen leven en dood". In een operatiezaal van een ziekenhuis schetst hij mensen op de operatietafel, foto's van vrouwen die bevallen en tekeningen van slachtoffers van verkeersongevallen.

Hij ontving drie keer in een rauw de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilders voor jonge en veelbelovende schilders. Door te leven vanuit zijn kunst voelt hij zich in een bevoorrechte positie omdat hij vindt dat kunst voor iedereen beschikbaar moet zijn. Dat is hoe Art Veldhoen in 1964 grote belangstelling heeft voor rotaprint-technieken. Zijn ideaal is om 'kunst voor de massa' te maken: door grote producties te maken, kan hij zijn afdrukken voor een paar gulden per stuk verkopen, wat hij doet vanaf een bakfiets.

Zijn schilderijen zijn tentoongesteld in het Rembrandthuis, het Rijksmuseum en het Amsterdam Museum en in 2013 lanceerde Aat Veldhoen een tentoonstelling met zijn oude vriend Man Kin Ho in het Jan van der Togt Museum in Amsterdam.

Aat Veldhoen woont nog steeds in Amsterdam met zijn liefde, Hedy d'Ancona. Hij wordt nog steeds beschouwd als een van de belangrijkste moderne grafische kunstenaars.

Aat Veldhoen Originele Schilderijen


Riviergezicht<br>1992<br>(VERKOCHT)

Riviergezicht
1992
(VERKOCHT)

Type:   Gouache op Papier
Breedte:   70 cm
Hoogte:   60 cm
Lijst:   Ingelijst

Prijs:
 
€1.500 VERKOCHT


      I would like to BUY this painting.
Ik zou dit schilderij willen HUUREN.


Als je van Aat Veldhoen houdt, vind je ze ook leuk! 

 

Riviergezicht
1992
(VERKOCHT)

Type:   Gouache op Papier
Breedte:   70 cm
Hoogte:   60 cm
Lijst:   Ingelijst

Prijs:
 
€1.500 VERKOCHT


      

Landschap
1993

Type:   Gouache op Papier
Breedte:   70 cm
Hoogte:   60 cm
Lijst:   Ingelijst

Prijs:
 
€1.500


      

Geitjes

Type:   Crayon op Papier
Breedte:   34 cm
Hoogte:   30 cm
Lijst:   Ingelijst

Prijs:
 
€750